Toestemming voor cookies

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft.
Gaat u hiermee akkoord? Lees verder »


Autobedrijf Van Reeuwijk bestaat 50 jaar

Nieuwerkerk aan den IJssel - 20-5-2017 - Autobedrijf Van Reeuwijk bestaat dit jaar vijftig jaar. Dat werd gevierd met een feest voor huidig- en oud-personeel in de showroom aan de Prins Alexanderlaan in Nieuwerkerk.

"Onze garage begon hier in 1967", vertelt huidige directeur Robert Jan van Reeuwijk. "De benzinepomp stond er al twee jaar eerder. Het bedrijf is opgezet door mijn grootvader Jan van Reeuwijk, die voorheen aan de Parallelweg was begonnen met fietsen. Daar kwamen brommers en later motoren bij. Hij kocht een stuk grond in Dorrestein waar toen de nieuwbouw begon. Daar zijn we gestart en altijd gebleven."

image/jpeg


Showroom

De grootste verandering in al die jaren vond plaats in 1989. "Toen werd een verdieping bovenop de garage gebouwd, die als showroom kon fungeren. Bij de openingshandeling moest toenmalig wethouder Wiegman in een oldtimer in de lift naar boven. Die auto bleek te zwaar en de lift deed het niet", herinnert Robert Jan zich. Zelf werkte hij toen nog niet in het bedrijf. "Oktober vorig jaar was ik 25 jaar bij de zaak. Maar daarvoor kwam ik er ook al. Als tiener bracht ik rekeningen weg naar klanten. Een leuke bijverdienste. Op vrijdagmiddag en zaterdag ging ik de garage vegen en auto's wassen. Zo rol je er in."

Van opa Jan van Reeuwijk via vader Piet ging het bedrijf over op Robert Jan. Die moest natuurlijk wel eerst z'n opleiding afmaken. "Ik heb de IVA, een HBO-opleiding voor de autohandel gedaan. Ik was nooit een sleutelaar, meer bezig met management. Logisch denken en combineren. We hebben een team dat elkaar aanvult. Samen komen we overal uit."
Van Reeuwijk liet het tankstation, eerst Esso en later Texaco, in 2009 los. Het is er nog, maar is nu van Tango. "We verhuren de grond. Ik ben nog wel beheerder en aanspreekpunt, maar meer niet. Het combineren van garagewerk met het tankstation werd te lastig."

Italiaanse merken
Garage Van Reeuwijk was vanaf 1967 Fiat-dealer. "Tot 2013. Toen wilde Fiat alleen met grote autobedrijven verder. Nu zijn wij specialist voor alle Italiaanse merken. Maar onze monteurs zijn allrounders. Wij kunnen ook met andere merken uit de voeten. We werken indien nodig samen met andere regiodealers."
Komende jaren wil Van Reeuwijk vooral 'bij blijven' in de alsmaar veranderende autobranche. "De invloed van computers zorgt voor nog meer veranderingen. We moeten blijven bijscholen. Daarnaast willen we zo persoonlijk mogelijk richting onze klanten blijven. Dat is onze kracht."

20-5-2017